Home 5 VRAGEN AAN Marisa van Damme
Hair solutions

5 VRAGEN AAN Marisa van Damme

Ze werkt al 19 jaar als Technisch Adviseur voor Schwarzkopf Professional en kan je alles vertellen over kapperstrainingen en de nieuwste productlanceringen. Daarom was Marisa dé aangewezen persoon om te vragen naar het nieuwste paradepaardje van Schwarzkopf Professional; Scalp Clinix.

1. Scalp Clinix?

Dit is het antwoord voor een gezonde hoofdhuid, waardoor uiteindelijk het haar ook gezonder wordt. Want je gezondheid werkt wel van binnenuit. Vergelijk het met eten; door goede voeding zie je er ook gezonder uit.

Helaas is de gezondheid van de hoofdhuid nog steeds een beladen onderwerp.

Met de hoofdhuid is dat precies zo. Helaas is de gezondheid van de hoofdhuid nog steeds een beetje een beladen onderwerp, terwijl toch heel veel mensen daar op zeker moment mee te maken krijgen. Ook voor de kapper is het niet gemakkelijk om het daarover te hebben. Op dit gebied valt dus nog heel veel te winnen.

2. 'Het microbioom van de hoofdhuid ' - wat is dat?

Op je hoofdhuid – zoals overal op je huid - bevinden zich micro-organismen. Dat zijn bacteriën, virussen en schimmels. Op een gezonde hoofdhuid zijn die in balans. Door allerlei omstandigheden (stress, weersverandering, hormonen) kunnen deze uit balans raken, waardoor hoofdhuidproblemen kunnen ontstaan. En precies daar is Scalp Clinix op gericht. Om die problemen tegen te gaan en de hoofdhuid weer in balans te krijgen. In elk product van Scalp Clinix zit de zgn. ‘Biotech Technology’ en dat zorgt ervoor dat de juiste balans weer terugkomt.

3. Wat houdt zo'n behandeling in?

Een Scalp Clinix salonbehandeling kan bijvoorbeeld na het kleuren worden gedaan. De producten zullen een andere behandeling nooit tegenwerken, dus dat is geen enkel probleem.

Een intensieve salonbehandeling duurt ongeveer 5-10 minuten per keer en hoe vaak dat moet worden herhaald hangt af van de problemen. Daarom is een persoonlijke diagnose met advies zo belangrijk. Na de salonbehandeling is het ook de bedoeling dat de klant de producten voor thuisgebruik aanschaft. Dat zijn een shampoo en een treatment, waarmee de hoofdhuid ook thuis kan worden behandeld.

4. Wat zijn de meest voorkomende hoofdhuidproblemen?

Dat is een gestreste, strakke hoofdhuid met jeuk. Hierdoor kun je last hebben van een beetje ‘stoffige’ schilfers. Dat is geen roos. Vooral bij het wisselen van de seizoenen komt dat vaak voor. Wij hebben daar een hele fijne Soothing Treatment voor, die de hoofdhuid weer kalmeert.

En je hebt de vette hoofdhuid, dat zie je veel bij pubers. Dit is heel goed te behandelen met de Oil Control, die de overproductie van talg stabiliseert.

Roos, vooral als die wat grover is, zijn eigenlijk schimmels op de hoofdhuid. Daar hebben we ook fijne producten voor, die de bacteriën stabiliseren. Tenslotte heb je nog haaruitval en de kern van dat probleem ligt ook bij de hoofdhuid. Hierbij is het heel belangrijk dat het probleem tijdig wordt erkend en het haarzakje nog gered kan worden. Als je hier te lang mee doorloopt, is er niets meer aan te doen en blijven er kale plekken.

5. Hoe wordt de juiste diagnose gesteld?

Allereerst wordt de kapper goed getraind en verder hebben we een aantal vragen en tools ontwikkeld om het de kapper zo makkelijk mogelijk te maken. Er is een Hair Analyzer app, waarmee de kapper de juiste vragen aan de klant kan stellen en waaruit een advies rolt. Door deze problemen goed op te lossen, kunnen kappers nóg meer vaste klanten krijgen. Hoe meer oplossingen je biedt, hoe trouwer je klanten zullen zijn!