Home 5 VRAGEN AAN Marianne Leendertse-Vlijm
Stylist

5 VRAGEN AAN Marianne Leendertse-Vlijm

Marianne werkte 8 jaar als kapster in een salon in Zwijndrecht, maar toen ze 8 jaar geleden de kans kreeg om educatie te gaan doen bij Schwarzkopf Professional, aarzelde ze geen moment. Inmiddels is ze ASK Adviser voor Schwarzkopf Professional en met name verantwoordelijk voor de kleurtrainingen voor kappers.

Wat trekt jou in educatie?

Aanvankelijk vond ik de stap van salon naar educatie best spannend, maar ik wilde me verder ontwikkelen en toen heb ik nagedacht of ik voor mezelf zou starten, of me wilde richten op educatie. Het is het laatste geworden, ook omdat ik een leuke vacature voorbij zag komen. Het overbrengen en delen van kennis vind ik heel erg gaaf. Ik vind het leuk om de cursisten per niveau te trainen. Als ik zie dat ze het begrijpen, motiveert mij dat ook weer heel erg.

Natuurlijk miste ik in het begin mijn salonwerk wel, maar het is niet dat ik nu niet meer creatief bezig ben. Wat ik nu doe is veel breder; educatie, salontrainingen en ik train dan ook de Essential Looks. Dat is een haarcollectie met de laatste trends, die 2 keer per jaar uitkomt, en daarin word ik getraind door het internationale team in Hamburg om vervolgens deze kennis weer met de freelance trainers in de Benelux te delen.

Waarom zijn adviestrainingen zo belangrijk?

Wij trainen kappers met de juiste kennis. Want alleen als de product- en techniekkennis goed is, kunnen ze hun klanten echt goed advies geven en onze producten op de beste manier gebruiken. Bij de adviestraining laten we van begin tot eind zien hoe een kapper de klant het beste kan helpen.

Kennis is echt het allerbelangrijkste!

We merken wel dat de kapper soms te veel denkt voor de eindconsument. Van ‘ze wil mijn advies misschien niet’, of ‘ze vindt het te duur’ of ‘ze zal er wel geen tijd voor hebben’. Dan vult de kapper al in hoe de klant iets zal vinden, terwijl dat soms helemaal niet klopt. En dat is jammer, want het advies is juist zo belangrijk. Ook zie je dat de kennis niet altijd voldoende is, waardoor de kapper een advies ook niet durft te geven. Kennis is echt het allerbelangrijkste!

Fibre Clinix, wat is dat?

Het nieuwe Fibre Clinix assortiment biedt Schwarzkopf Professional's meest geavanceerde en krachtige repairtechnologie in verzorgingsproducten. Deze zijn volledig te personaliseren in de salon tot de dagelijkse routine thuis. 

Met Fibre Clinix wordt in de salon een gepersonaliseerde treatment samengesteld, die een herstellende werking heeft. Deze behandeling is specifiek gericht op de haarbehoefte van de klant. Schwarzkopf Professional heeft een speciale analyzer ontwikkeld, waarmee we de haarconditie van de klant kunnen bepalen. Aan de hand van een vragenlijst en deze meetresultaten kan vervolgens een behandeling op maat worden gemaakt én kan advies voor de juiste thuisverzorging worden gegeven.

Wat is zo uniek aan Fibre Clinix?

Het bijzondere van Fibre Clinix is dat de haarvezel weer wordt getransformeerd naar de maagdelijke toestand van het haar

Het bijzondere van Fibre Clinix is dat de haarvezel weer wordt getransformeerd naar de maagdelijke toestand van het haar. Het haar heeft 21 bouwstoffen en als het haar al die bouwstoffen bevat, spreken we van de maagdelijke toestand, dat is haar dat nooit chemisch is behandeld of gekleurd. Met de analyzer wordt de conditie van het binnenste van het haar gemeten en daaraan kunnen we aflezen hoeveel % van het haar beschadigd is en welke lijn daar het beste op aansluit. Het doel is om de haarvezels weer met elkaar te verbinden, waardoor het haar er weer gezond uitziet.

Als de klant een salontreatment heeft gehad en de producten thuis ook gebruikt, blijft het haar 60 dagen in gezonde conditie. Daarna is het wel de bedoeling dat de behandeling wordt herhaald om gezond haar te blijven garanderen. Ik heb het zelf ook laten doen en stond versteld van de veerkracht van mijn haar! Ik doe natuurlijk ook wel het een en ander met mijn haar, maar ik kreeg echt weer een volle en sterke haarbos.

De kapper van de toekomst

Ik zie de kapper van de toekomst meer als een adviseur, die zich kan onderscheiden door zich te profileren als vakman of vakvrouw. De kapper heeft gewoon goud in handen met zijn advies. Daarnaast denk ik dat kappers zich in de toekomst steeds meer gaan specialiseren, je zult meer kapperszaken zien die zich richten op één specialisatie, zoals kleursalons, long hair of krullen. Of een salon die helemaal vegan is en zich dus meer richt op een levensovertuiging. Samen met nieuwe innovaties en goed advies, gaan deze gespecialiseerde salons zorgen voor prachtige, nieuwe concepten.

In deze special lees je meer over Fibre Clinix