Home 5 vragen aan Jasmijn van Beekveld
Stylist

5 vragen aan Jasmijn van Beekveld

Jasmijn wist altijd al dat ze kapster wilde worden. Inmiddels zit ze al bijna 30 jaar in het vak en is ze werkzaam bij Iin Sustainable Beauty in Amsterdam. Als AVEDA-ambassadeur, praat ze over duurzaamheid en de rol die AVEDA daarbij wil spelen.

Naast het feit dat ze hele goede producten hebben, spreekt de missie van AVEDA mij heel erg aan.

Nummer-1

1. Waarom AVEDA?

Inmiddels werk ik al 26 jaar met AVEDA en ben er eigenlijk wel een beetje aan verslaafd. Hun missie vind ik erg mooi. Over de hele wereld hebben ze fairtrade contracten met boeren wiens ingrediënten ze afnemen voor de producten. Zo werken ze bijvoorbeeld samen met boeren die in het regenwoud wonen, zodat zij daardoor niet bomen hoeven te kappen om in hun onderhoud te voorzien. Daarnaast ruiken de producten fantastisch en geven ze een mooi resultaat. Ik merk echt dat het haar goed voelt, glanst en er gezond uitziet. En ik houd van gezond haar!

Nummer-2

2. Hoe belangrijk is duurzaamheid?

Heel belangrijk, ik heb kinderen en wil dat zij ook een goede toekomst hebben en van de natuur kunnen blijven genieten zoals wij dat konden. En dat laatste is best moeilijk tegenwoordig, want overal zie je vuilnis en plastic liggen.

Nummer-3

3. Welk steentje draag jijzelf bij?

Zelf probeer ik zoveel mogelijk te recyclen en als ik boodschappen doe koop ik zoveel mogelijk fairtrade en neem ik altijd zelf een tasje mee om onnodig plastic te vermijden. En ik ben heel zuinig met energieverbruik; ik laat geen opladers in het stopcontact zitten, gebruik geen droger als het niet echt hoeft. Zo probeer ik mijn steentje bij te dragen.

“Ik wil dat mijn kinderen ook van de natuur kunnen blijven genieten, net zoals wij dat konden.”

Nummer-4

4. Dutch Sustainable Fashion Week, goed idee?

Ik vind het een heel goed initiatief. Ik heb beide dagen backstage gewerkt en vond de hergebruikte stoffen van Tommy Driessen prachtig. De 2e dag vond ik meer dat het mode-kunstenaars waren. Zij hebben producten uit de natuur hergebruikt om mode van te maken, dat was heel leuk om te zien. Zo zag je een jurk van plastic dat gevonden is of van bierdopjes. Ik vind dat fantastisch en vind dat AVEDA daar heel goed bij past. Er zou veel meer hergebruikt moeten worden. Als ik van een vriend die in de mode heeft gezeten en vaak in Bangladesh is geweest, hoor hoe daar kleding gemaakt wordt, dan wil ik niets meer hebben dat daarvandaan komt. Dat is niet goed voor het milieu én niet goed voor de mensen, ik word daar heel naar van.

Nummer-5

5. Bucketlist?

Afgelopen paar jaar ben ik best vaak van baan veranderd nadat ik 28 jaar voor één baas heb gewerkt. Ik wilde per se met AVEDA blijven werken en inmiddels werk ik weer een tijdje bij Iinn Sustainable beauty en dat is een hele goede match. Hier ben ik de nieuwe generatie aan het opleiden en dat vind ik heel erg leuk om te doen. Ik wil ook meer energie gaan steken om de nieuwe lichting kappers bewust te maken van duurzame producten die wel hele goede eindresultaten geven. En wat we nu backstage hebben gedaan bij de DSFW, smaakt ook wel naar meer. Als New York een keer op mijn pad komt, dan ga ik daar zeker heen!