Home 5 vragen aan Irene Tiemersma
De expert

5 vragen aan Irene Tiemersma

Na haar opleiding Uiterlijke Verzorging in Groningen, ging Irene zich specialiseren in permanente make-up. Maar een jaar geleden begon het toch wel te kriebelen om voor zichzelf te beginnen. En zo geschiedde, Irene startte begin 2019 haar schoonheidssalon June City Wellness in hartje Leeuwarden en dat werd zo’n succes dat ze al snel kon uitbreiden. Nu kan Irene mensen die zorg en aandacht te geven, die helemaal past bij haar visie en passie.

1. Hoe belangrijk is een facial voor je huid?

Bij ons ligt de focus echt op ontspanning in combinatie met huidverzorgende verbeterende treatments. We leven in een maatschappij waar we allemaal druk zijn met werk, sociaal leven, sporten, hobby en ga zo maar door. Juist in al die hectiek is het zo belangrijk om af en toe dat momentje voor jezelf te pakken.

Het is zo belangrijk om af en toe dat momentje voor jezelf te pakken.

Daarnaast is een facial natuurlijk ook heel belangrijk voor je huid. Een goed gereinigde en verzorgde huid neemt nu eenmaal beter werkstoffen op. Doordat de behoeftes van je huid vaak kunnen veranderen is het belangrijk om hier eens in de zoveel weken door een specialist naar te laten kijken. Wij geven dat wat de huid op dat moment nodig heeft en geven advies voor het product gebruik voor thuis. Want ook thuis zal de klant haar huid moeten verzorgen. Het is tenslotte teamwork wat we doen, zeg ik altijd. Alleen kunnen we het verschil niet maken. Zo behalen we prachtige resultaten waar zowel de klanten als wij heel erg blij mee zijn! 

2. Jouw visie op huidverzorging?

Investeer je nu al in je huid van later.

Ik zeg altijd: “Wees lief voor je huid”. Er is tegenwoordig zoveel verkrijgbaar, maar ik ben van mening dat het belangrijkste is dat de huid mooi in balans wordt gebracht, zo krijg je die prachtige glow die iedereen graag wil. Naar mijn mening bereik je dat het beste met natuurlijke producten. Deze werkstoffen zijn herkenbaar voor de huid en zullen hierdoor ook beter worden opgenomen, waardoor je optimaal resultaat behaald. De filosofie van Absolution (het merk waar wij mee werken) sluit naadloos aan op die van ons en dat werkt heel fijn! Verzorg je huid en geef waar het om vraagt. Op deze manier investeer je nu al in je huid van later. 

3. Waarom Absolution?

Ik geloof dat huidverzorging, net als eten en drinken, invloed heeft op ons lichaam en hoe we ons voelen. Daarbij worden we allemaal steeds bewuster, we willen geen onnodige rotzooi in ons lijf toch? Toen ik opzoek ging naar een merk voor June wilde ik natuurlijk dat deze aansloot bij mijn filosofie. Natuurlijk, ecologisch en dierproefvrij. Vrijwel direct kwam ik uit bij Absolution. Na mijn eerste behandeling was ik zo onder de indruk van het resultaat. Ik weet nog dat ik uit de behandelstoel kwam en meteen zei: “Leer me maar zoals jij het doet, dan zijn we eruit!”

We willen geen onnodige rotzooi in ons lijf toch?

Mijn eerste product was de Absolution Eclat Booster en deze is nog steeds mijn favoriet! Deze booster heeft zo’n mooi effect op de teint van je huid en egaliseert fantastisch. Alle boosters zijn heel sterk geconcentreerd en je merkt snel enorm verschil.

4. Waarom sustainable beauty?

Ook thuis ben ik heel bewust bezig met het milieu en de natuur, dus ik vind het niet meer dan normaal dat ik daar ook op let bij mijn keuze van producten. Als ik buiten loop en ik zie een afvalbak met allemaal troep ernaast, dan kan ik daar echt kwaad om worden. Ik denk dat we allemaal onze verantwoordelijkheid moeten nemen. Met hele kleine dingen kun je samen al grote verschillen maken. Het is een kleine moeite om met milieuvriendelijke producten te werken en zo probeer ik mijn steentje bij te dragen. 

5. De beautysalon van de toekomst

Ik geloof heel erg in de kracht van je eigen lichaam en in het zelfherstellend vermogen van de huid. Ik denk dat er steeds meer duurzame salons bij zullen komen.Het is echt een trend die door zal zetten. Voor June hoop ik op deze manier door te kunnen gaan; de fijne vibe volhouden die hier hangt zodra je binnenstapt en rust creëren voor iedereen die hier komt. Daarbij houden we natuurlijk alle trends bij, blijven vernieuwen is heel belangrijk naar mijn mening. En who knows, misschien ooit een 2e vestiging? Maar voorlopig lekker genieten van hoe het nu allemaal gaat!