Home 5 VRAGEN AAN Erwin Broeren
In business

5 VRAGEN AAN Erwin Broeren

Nadat hij ruim 7 jaar in de beautybranche werkzaam was voor diverse merken, ging Erwin Broeren de uitdaging aan om het Franse professionele merk Pier Augé in Nederland opnieuw op de kaart te zetten. Dit jaar bestaat Pier Augé 60 jaar en dat wordt onder andere gevierd met een aantal (her)lanceringen. Wij spraken Erwin over zijn plannen en waarom hij juist voor Pier Augé heeft gekozen

De producten zijn echt fantastisch en doen wat ze beloven: schoonheid in het hart van de huid.

1. Wat maakt Pier Augé bijzonder?

De producten van Pier Augé stimuleren het geheugen van de huid, waardoor de huid weer optimaal kan functioneren. De nadruk ligt dan ook op huidverbetering in plaats van huidverzorging. De Dergyl methode, die Pierre-Jules Augé 60 jaar geleden heeft ontwikkeld, is nog steeds de basis voor alle formuleringen. Want de huid is op zichzelf een formule en op basis daarvan wordt gekeken wat de huid nodig heeft. De producten zijn zodanig ontwikkeld, dat de huid in herinnering komt en wordt aangezet om zich op een bepaalde manier te gedragen. De formulering van de producten heeft dezelfde samenstelling als de formule van de huid, waardoor zelfs de meest gevoelige huid deze producten zal herkennen en erop zal reageren.

2. Wat is de Dergyl methode?

Deze methode is gebaseerd op de reproductie van de huidformule. De huid wordt gezien als een levend ecosysteem, die uniek is voor ieder persoon. Door de huid terug te geven wat nodig is, wordt het persoonlijk evenwicht van die huid hersteld. Met deze methode kun je daardoor allerlei huidproblemen aanpakken. In feite beantwoordt je de (huid)formule met een andere (Pier Augé)formule, waardoor de huid haar oorspronkelijke harmonie terugvindt. De schoonheidsspecialistes worden getraind om precies te kijken wat nodig is voor een specifieke huid. Die trainingen zijn heel belangrijk en zijn een essentieel onderdeel van het merk.

3. Wat is er de afgelopen 60 jaar veranderd?

In de basis niet zo heel veel, er wordt nog steeds gewerkt met de huidformule die ooit is ontdekt. Natuurlijk zijn er nieuwe producten bijgekomen en is de verpakking in de loop der jaren aangepast. Maar het uitgangspunt, de Dergyl methode, is hetzelfde gebleven. Ook worden alle producten nog steeds in eigen beheer in Châteauroux (Frankrijk) gemaakt. Wel zijn we momenteel aan het onderzoeken hoe we bijvoorbeeld de verpakkingen en processen verder kunnen verduurzamen en zijn we continu op zoek naar alternatieven voor bepaalde ingrediënten. In dat opzicht gaat Pier Augé zeker met de tijd mee.

4. Wat zijn jullie nieuwe lanceringen?

We hebben net de Huile Lactée gelanceerd, een milde reinigingsolie die zelfs waterproof make-up kan verwijderen. De olie op basis van abrikozenpit*- en macadamiaolie transfereert in een melkachtige emulsie na aanraking met water en spoelt gemakkelijk af zonder een vettige film achter te laten. Dit reinigingsproduct ontbrak nog in het assortiment.

*Abrikozenpitolie is rijk aan Omega 6 & 9 en vitamine A & E antioxidanten helpen huidveroudering tegen te gaan door de huid te revitaliseren. De huid versterkt en straalt. Macadamia-olie zorgt voor een effectieve verwijdering van make-up, terwijl het comfort en bescherming biedt.

Na de zomer gaan we de Energizing Radiance Serum Vitamine C opnieuw lanceren.

En vlak na de zomer gaan we de Energizing Radiance Serum Vitamine C opnieuw lanceren, omdat de formule is verbeterd met meer en nieuwe actieve ingrediënten. Het revitaliserende serum blijft een vitamine C-kuur met een energiereserve: het hydratereert en verstevigt de huid en versterkt bovendien de elasticiteit van weefsels. Vitamine C stimuleert de metabolische reacties van de natuurlijke huid en laat een stralende teint achter.

5. Jouw persoonlijke favoriet?

De Douce Aura is een no-rinse masker dat je gedurende de dag kunt gebruiken en ik merk dat mijn huid daar heel goed op reageert. Dit masker bevat ons signatuur ingrediënt HpDNA, een natuurlijke molecuul dat een essentiële rol speelt in de biosynthese van proteïnen, de basis van alle vitale processen. Ook is het een hele sterke antioxidant. Mijn huid is veel elastischer en soepeler geworden, sinds ik dit product gebruik. Je kunt dit masker overdag gebruiken, zelfs als oogcontour, maar het voordeel van ’s avonds aanbrengen is dat het in kan trekken terwijl je slaapt. Dat ikzelf helemaal achter de producten sta, was een eerste vereiste toen ik voor Pier Augé werd gevraagd. Maar ik kan daar volmondig ja op zeggen, de producten zijn echt fantastisch en doen wat ze beloven: schoonheid in het hart van de huid.