Home 5 VRAGEN AAN Ashley Hauwert
Herenvak

5 VRAGEN AAN Ashley Hauwert

Ze is al 18 jaar kapster en toen Ashley nog maar 22 was, begon ze al haar eigen kapsalon. Na 2 jaar is ze daarmee gestopt omdat ze zwanger was en er volgde een periode van werken als ambulant kapster. Daarna ging ze de uitdaging aan om een salon te runnen voor een grote keten. Maar nadat ze haar 2e kind kreeg, wilde ze toch meer haar eigen tijd kunnen indelen en is ze haar eigen salon Hoogkarspel begonnen. Inmiddels is Ashley alweer 6 jaar de trotse eigenaresse van Perron 15.

1. Wat biedt je nog meer dan alleen knippen en kleuren?

Wij hebben ook een nagelstudio en daarnaast doen we ook bruidsmake-up en -kapsels. Dus eigenlijk kunnen wij het totaalplaatsje verzorgen. En binnenkort wil ik ook nog iemand erbij die wimpers en wenkbrauwen kan doen. 

2. Je knipt mannen en vrouwen, wat is de verhouding?

Ik ben allround kapster, maar mijn specialiteiten zijn herenkapsels, baarden en highlights. Mijn klanten zijn ongeveer 50/50 mannen en vrouwen. Voorheen had ik het gevoel dat ik meer heren had, maar inmiddels gaat het wel gelijk op.

Het zijn gewoon hele fijne producten!

Ashley Hauwert

3. Waarom werk je met DOOP?

Ik gebruik DOOP producten voor zowel dames als heren. Toen ik het een keer bij een andere salon zag staan, maakte ik voor het eerst kennis met dit merk. Voorheen gebruikte ik andere producten, maar ik was niet onder de indruk van de waxen en de gels. Ik ben toen allerlei andere merken gaan proberen, maar ik kwam toch bij DOOP uit. Het zijn gewoon hele fijne producten.

4. Welk product is favoriet en waarom?

De Rocker verkoop ik heel veel. Maar ook de Freaker, Sinner en Outsider hebben mijn voorkeur. Toch kies ik voor de Rocker als ik één product zou mogen noemen. Ik ben geen fan van gel, maar de Rocker is echt heel fijn. Hij blijft niet nat, wordt niet plakkerig, het is gewoon een hele fijne, stevige gel.

5. Welke plannen heb je nog voor de toekomst?

We hebben het druk zat. De meeste klanten komen trouwens niet uit Hoogkarspel, maar uit de wijde omtrek. Dat komt ook omdat ik hier in de buurt de enige ben die baarden doet en dat trekt dus veel heren aan. Voorlopig blijf ik zitten waar ik zit. Misschien komt er nog iemand bij voor wenkbrauwen, maar verder heb ik geen uitbreidingsplannen. Ik kan me zelfs nog voorstellen dat ik nog eens iets heel anders ga doen in mijn leven!