Home 5 fouten die vrouwen maken met make-up
Beauty forecast

5 fouten die vrouwen maken met make-up

De meeste vrouwen dragen elke dag wel wat make-up, of het nou alleen een mascara is of een full make-up. En ongetwijfeld heb je dan wel enige ervaring als je dat elke dag doet. Maar volgens de make-up artists worden er nog steeds veel fouten gemaakt, dit zijn de meest voorkomende missers en we zeggen er meteen bij hoe het wél moet!

Nummer-1

Eerst je basis aanbrengen

Het klinkt logisch als we het zeggen. Je wilt immers niet dat alle oogschaduwpoeder op je mooi aangebrachte foundation en poeder komen ... maar veel vrouwen doen het toch zo. Niet doen dus! Breng eerst je oogmake-up an en daarna pas je foundation, poeder en blusher.

Nummer-2

Teveel eyeliner over elkaar

Bijna elke vrouw wil wel een beetje liner langs haar ogen. Maar overdrijf het niet want teveel eyeliner maakt je ogen kleiner. Ook gebeurt het wel dat je zo een foutje wilt goedmaken, door er nog een lijntje naast aan te brengen. Maar als het echt mis gaat, kun je de eyeliner beter eerst verwijderen en daarna opnieuw beginnen.

Nummer-3

Gerimpelde oogleden

Als je wat ouder wordt, kan dit voorkomen. Je oogleden worden wat slapper en dat wordt eerder zichtbaar bij te droge oogschaduw of bij teveel shimmer. Hoe los je het op? Eerst een primer aanbrengen, dat maak je oogleden mooi glad.

Nummer-4

Met je make-up slapen

Het is zo verleidelijk, na een laat avondje uit ... meteen je bed instappen. Maar doe dit NOOIT! Je krijgt er echt eerder rimpels door, dus nogmaals: niet doen!

 Nummer-5

Niet je wimpers krullen

De meeste vrouwen doen dit zelden; hun wimpers krullen. Toch kan het een wereld van verschil maken. En het kost je maar een minuutje. Probeer het eens een week en zie het verschil. Je ogen komen echt veel mooier uit onder een paar gekrulde wimpers!

Lees ook: Andere tijden: 5 'foute' beauty advertenties