Home De 4 beste tips om vet haar te voorkomen
Get the look

De 4 beste tips om vet haar te voorkomen

Heb jij ook zo snel last van vet haar? Of heb je inmiddels al vier keer op de snooze-knop gedrukt en daardoor nu écht geen tijd meer om onder de douche te springen? We know how you feel, ik heb er zelf ook wel eens last van. Dan heb ik het ’s ochtends gewassen en is het diezelfde avond alweer vet. Benieuwd hoe jij toch met vetloos haar door het leven kan? Hieronder staan de beste tips genoteerd.

 1. Raak je haar niet te vaak aan
  Zoveel vrouwen hebben deze tic, dus je zult niet de enige zijn die dit lastig vindt. Toch wordt je haar een stuk sneller vet als je constant met je vingers door je haar gaat. Kan je er toch niet afblijven? Draag je haar dan wat vaker omhoog.
 1. Droogshampoo of talkpoeder
  Je wasgewoontes aanpassen, maar niet met vette lokken rondlopen? Droogshampoo to the rescue! Geen droogshampoo in huis? Misschien dan wel talkpoeder, dit geeft namelijk hetzelfde effect. Veeg wat over de haarwortels en masseer dit lichtjes in.
 1. Grijp niet te vaak naar stylingproducten
  Al die haarmousse, serums en andere goedjes zijn heerlijk, ik weet het, maar probeer ze niet elke dag te gebruiken. Al deze producten maken je haar ook sneller vet. Kun je het toch niet weerstaan? Smeer dan alleen wat in de onderste punten van je haar.
 1. Verschoon je kussensloop
  Ja echt, ook dit kan een oorzaak zijn. Tijdens het woelen in je slaap verspreid je al die vetten over je kussensloop, en dan slaap je hier de volgende nacht weer op! Probeer dus vaker je kussensloop te verschonen, om de dag bijvoorbeeld. De dag dat je hem niet verschoont kun je je kussen omdraaien, zodat je op de andere kant slaapt.

https://www.instagram.com/p/BaM07eIgYWr/

Zeg maar hallo glanzende lokken en goodbye grease! Welke van deze tips ga jij uitproberen?

Cover: Fezbot2000