Home 3x gezichtsreiniger getest van Darphin, Gemology & Payot
SPECIALS & UPDATES

3x gezichtsreiniger getest van Darphin, Gemology & Payot

Sommige vrouwen zweren bij een reinigingsmelk, maar ik heb nooit het idee dat mijn gezicht dan echt goed schoon is. Bovendien houd ik van een plons water op m'n gezicht. En vind ik het heerlijk als een cleanser schuimt. Nee, dat hoeft geen zeep te zijn en ja, graag wel een extra zachte reiniger. Ik testte er drie deze afgelopen maanden; een gel van Payot en Gemology en een mousse van Darphin.

Gemology Gel Nettoyant Ambre Bleue

gemeology-review

Dit Franse merk voegt edelstenen toe aan al haar gezichtsverzorging. Dit product beval blauwe amber. De eigenaresse zegt er zelf dit over:

In mijn zoektocht naar nieuwe mineralen met bewezen cosmetische eigenschappen, heb ik Blauwe Amber ontdekt. Deze zeer zeldzame edelsteen heeft me verleid! Ik heb aan ons laboratorium gevraagd om de actieve essentie ervan te isoleren en in een nieuwe lijn basisverzorging te integreren.

De blauwkleurige gel zou de huid zuiveren en tegelijkertijd kalmeren en ik kan dat eigenlijk alleen maar beamen. De gel schuimt fijn en ruikt heerlijk. Na het afspoelen voelt mijn gezicht schoon, zacht en zeker niet droog aan. Ik vind het een heerlijk product dat bovendien in een fijn-aanvoelende matplastic tube/flacon komt die je op de dop neerzet. Hierdoor komt er altijd snel product uit, dat je makkelijk doseert met de speciale dop. Ook ziet de verpakking er ingetogen uit, een witte fles met zwarte dop.

Payot Gel Demaquillant D'tox

Payot-review

Payot is een redelijk bekend merk in Nederland. Deze gel-cleanser komt in een handige transparante pompflacon. De roodkleurige gel bevat kaneel schuimt goed en is geschikt voor de normaal/gemengde huid. Eigenlijk niet echt ideaal voor mijn droge huid en daarom verbaas ik me erover hoe mild de gel is in gebruik. Mijn huid voelt weliswaar een beetje trekkerig na het afspoelen, maar absoluut niet heel erg droog. De geur vind ik iets minder en ook schuimt het product minder goed dan dat van Gemology.  Maar voor een gemengde huid lijkt dit me een goede reiniger.

Darphin Intral Mousse Douceur

darphin-review

Deze mouse komt in een matte lichtroze pompflacon en is speciaal voor de gevoelige huid gemaakt. Voordeel van een mousse is dat je het niet eerst zelf hoeft op te schuimen. Dankzij de kamille voelt het schuim heerlijk zacht en na het spoelen is mijn huid absoluut niet droog, maar voelt lekker fris aan. Verder ruikt het heerlijk! Ook de verpakking is mooi en vrouwelijk.

Conclusie

Alle reinigers die ik heb getest zijn fijn, maar als ik echt moet kiezen, vind ik de Mousse van Darphin het fijnst. Het een een combinatie van product en gebruik. Ik vind deze het lekkerst ruiken en het minst uitdrogend. Toch voelt mijn gezicht schoon aan na afspoelen. De gel van Gemology komt op de 2e plaats en hiervan vind ik de verpakking het mooist. Als laatste eindigt de gel van Payot. Niet alleen door de verpakking, maar ook het product is het minst fijn. Ik houd ervan dat een reiniger schuimt, de geur was niet zo lekker. Verder neem ik mee dat deze gel eigenlijk te uitdrogend zou zijn voor mijn huid, maar ook de textuur zelf, hoe het aanvoelde, vond ik het minst lekker.

Wat gebruik jij voor je gezicht; een milk of gel?