Home 15 x Q&A met Anne Polman
Stylist

15 x Q&A met Anne Polman

Anne Polman is franchisenemer bij AMI Kappers en heeft een salon in Velp. Na haar opleiding is ze bij AMI gestart en nooit meer weggegaan. Ze zit inmiddels 11 jaar in het vak.

1. PASSIE

Mijn passie ligt echt in het ontwikkelen van nieuwe ideeën voor mijn klanten. Als kapster ben je ook een beetje kunstenaar, dat komt doordat je elke keer weer wat nieuws creëert qua knippen en kleuren. Trends veranderen telkens waardoor je steeds weer getriggerd wordt om wat anders te proberen.

Als kapper ben je ook een beetje kunstenaar

2. ADVIES

Ami-velp-04

Een klant moet zich vertrouwd bij jou voelen en dat vertrouwen bouw je op als je de klant goed adviseert. Als wat je adviseert ook echt bij diegene past, zal je klant eerder complimenten krijgen en zich daardoor zekerder voelen. Hierdoor komt die klant weer eerder bij je terug. Bovendien geef je ook een visitekaartje af, de klant loopt tenslotte met jouw kapsel rond! Goed advies kun je geven door veel vragen te stellen en vooral door te vragen. Hoe meer je van de klant weet, hoe beter je jouw advies kunt afstemmen.

3. STIJLICOON

Ik vind Miranda Kerr heel stoer, maar toch vrouwelijk gekleed. Daar houd ik wel van. Ze ziet er altijd top uit. En Amy Winehouse vond ik altijd inspirerend doordat ze zo haar eigen ding durfde te doen. Zij was echt een persoonlijkheid en dat kan ik wel waarderen.

4. WAAROM KAPPERSVAK?

Ik wist eigenlijk altijd al dat ik kapster wilde worden. Ik was al jong met haar bezig, deed bijvoorbeeld het haar van mijn zus en vriendinnen. En als ik dan met mijn ouders in een kapsalon kwam, vond ik dat heel spannend! Na de kappersschool ben ik meteen bij AMI begonnen en toen heb ik daar later ook de opleiding voor leidinggevende gevolgd. Na 7 jaar ben ik toen zelf deze salon begonnen, maar wel onder de vlag van AMI Kappers. Ik heb nooit een seconde spijt gehad dat ik kapster ben geworden!

5. WAAROM AMI?

Ami-velp-02

Ze bieden mij heel veel. Er wordt verwacht dat je constant opleidingen blijft volgen. Je wordt echt getriggerd om dat te doen, waardoor je nooit stil blijft staan en je kwaliteit kun blijven waarborgen. Ook blijf je up to date door hun eigen haarmodelijn en ze coachen je echt als je een eigen zaak gaat beginnen. Daarnaast wordt je heel vrij gelaten en daardoor hebben alle AMI salons weer een eigen karakter. Natuurlijk delen we dezelfde look & feel, maar je kunt wel echt je eigen stempel op jouw salon drukken. Het geeft mij een veilig gevoel om onder de AMI paraplu zo te kunnen werken. Je staat er nooit alleen voor.

6. FAVORIET PRODUCT

De Dry Wax van IVY. Dat is een nieuw product waar je veel mee kunt. Je kunt het zowel in kort als in lang haar gebruiken en het product wordt absoluut niet hard. Wat ik ook fijn vind, is dat IVY in Nederland wordt geproduceerd en het ons eigen merk is, waardoor wij dit exclusief kunnen verkopen. Ik ben er heel blij mee.

7. KLEUREN OF KNIPPEN?

Lastig om te kiezen, maar ik denk dat mijn hart meer bij het kleuren ligt. Daar kun je je goed uitleven en tinten combineren.

Ami-velp-01

8. NOOIT DOEN MET JE HAAR

Nooit aan de slag gaan met een pakje blondering van de drogist, dat is echt not done! Want het gaat bijna altijd wel fout en het haar lijdt daar echt onder. Bovendien ben je dan veel duurder uit. Helaas krijgen we nog steeds regelmatig jonge meiden in de salon die toch zelf zoiets hebben geprobeerd met alle gevolgen van dien.

Als je wilt dat je haar goed zit, ga dan gewoon naar de kapper![

9. WAAROM ALTIJD NAAR DE KAPPER?

Ami-velp-05

Als je haar goed zit, voel je je ook beter en zelfverzekerder. Als je zelf maar wat hebt gedaan en je twijfelt aan het resultaat, zal je je snel onzeker voelen. Haar is zo belangrijk, het is een deel van je persoonlijke uitstraling. Dus wil je dat je haar goed zit, ga dan gewoon naar de kapper! Desnoods spaar je ervoor. Bovendien geven wij veel extra service die niets kost, zoals het bijknippen van een pony.

Ik zie het als een uitdaging om mijn klanten tevreden te houden, zodat ze weer terugkomen

10. GROOTSTE UITDAGING VOOR HET VAK

Ami-velp-03

Dat je klanten tevreden de deur uitgaan en weer bij je terug willen komen. Dat je het vertrouwen blijft houden. Daarnaast is het ook een uitdaging om je medewerkers tevreden te houden en ze te blijven trainen. Want met een goed team, zal je klanten beter kunnen binden.

11. TIJD VOOR ANDERE DINGEN?

Ik werk nu 5 dagen per week, maar er blijft nog voldoende tijd over voor etentjes met vrienden en familie of lekker een avondje series kijken op de bank. Een weekendje weg vind ik ook heel leuk om te doen en voor shoppen ben ik meestal wel te porren.

12. LEUKE TENTJES

Hier in de buurt, in Velp zit een restaurant dat heet Ongedwongen en heeft een heel huiselijke sfeer met leuke bediening en lekker eten. Daarnaast hebben ze nog een zaak die heet Plan B en daar kun je ’s avonds heel gezellig borrelen. Het is allemaal heel gemoedelijk, alsof je thuis op de bank zit, maar toch uit bent!

13. FAVORIETE STAD

Ik vind Utrecht heel gezellig om te winkelen met die leuke grachtjes waar je lekker kunt eten of borrelen. De stad heeft een hele fijne uitstraling.

14. WAARDEERT

Mijn vriend steunt me altijd en geeft me veel positieve input. Hij denkt echt met me mee en laat me verder echt mijn gang gaan. Verder hebben mijn ouders me ook altijd gesteund en geholpen. Maar ook mijn medewerkers, we zijn nu met z’n 7-en, waardeer ik enorm. We hebben weinig verloop en daar ben ik best trots op.

15. OOIT NOG DOEN

Ik zou nog wel verre reizen willen maken, meer van de wereld willen zien. Maar momenteel staat New York bovenaan mijn verlanglijstje. Het lijkt me een hele inspirerende stad.


AMI Kappers

Al bijna 50 jaar staat AMI Kappers voor inspirerend haaradvies in een prettige omgeving. In de stoel bij onze vakmensen wordt met je meegedacht, naar je geluisterd en een coupe gecreëerd die echt bij je past. AMI Kappers telt ruim 80 salons in Nederland. Je vindt dus altijd een salon bij jou in de buurt. Daarnaast heeft AMI Kappers een eigen haarmodelijn, een eigen professionele haarverzorgingslijn IVY Hair Care, een webshop én een eigen AMI Academie, waar de haarstylisten getraind worden.

Dus zoek je een vertrouwde plek waar je met een goed gevoel in de stoel kunt kruipen bij één van de haarspecialisten? Dan ben je bij AMI Kappers aan het goede adres. Met of zonder afspraak, altijd bereikbaar!

Lees ook: Kapsels met power bij AMI Kappers