Tanja Jess
Home 10 haarvragen aan Tanja Jess
Hair solutions

10 haarvragen aan Tanja Jess

Op foto’s ziet hun haar er altijd fantastisch uit. Hoe krijgen ze dat zo? En hebben celebs ook weleens last van een bad hair day? Ik vroeg het aan actrice Tanja Jess. Tanja (45) is geboren in Duitsland, ze verhuisde naar Nederland toen ze 5 jaar was.

Tanja werd bekend door haar rol in GTST. Daarna speelde ze in diverse tv-programma’s en speelfilms. Vanaf 15 maart is zij wekelijks te zien in het 2e seizoen van Bloedverwanten op de Avro.

1. Hoe omschrijf je jouw haartype?

Ze noemen het wel ‘fijn’ haar, maar ik vind er niks fijns aan! Het is slap en dun. Heb wel veel haar maar als ik er niks aan doe stort het binnen een mum van tijd in!

2. Heb je weleens haarproblemen en zo ja, wat doe je eraan?

Zoals gezegd heb ik dus fijn haar waar nogal aan gerommeld wordt i.v.m. mijn werk. Steeds verschillende kleuren en kapsels voor verschillende rollen. Van lang naar kort en andersom. Van krullen naar stijl en dan weer slag. Alle kleuren blond zijn al de revue gepasseerd. Krultangen, stijltangen, touperen, etc. Dan is het héél belangrijk om je haar goed te verzorgen en te beschermen. Daarvoor gebruik ik de ‘Extreme’ lijn van Redken.

3. Hoe verzorg je je haar thuis?

Thuis was ik het om de 2 à 3 dagen. Als ik het voor het slapen gaan was, gebruik ik een masker, dat ik ’s ochtends pas weer uitspoel. Daarna gebruik nog een conditioner, spoel die uit en klaar. De andere keer was ik het `s ochtends en gebruik ik na het wassen de Redken Extreme Cat Treatment, die ik een paar minuten laat inwerken, vervolgens uitspoelen, conditioner erin, uitspoelen en klaar! Om te stylen breng ik eerst de Redken Iron Repair (niet meer verkrijgbaar, alternatief: Extreme Strength Builder Plus aan op het haar, onmisbaar als bescherming bij  föhnen, stijltangen etc. Daarna breng ik een beetje schuimversteviger aan op de haarwortels en daarna föhn ik het haar met een grote ronde borstel.

4. Hoe hou je je haar mooi?

Één keer per week slapen met een masker is dè manier om je haar wat extra voeding te geven. Dan blijft zelfs mijn fijne haar vol en glanzend. Verder zijn extensions (liefst die van Great Lengths want die zijn by far het mooist en natuurlijkst) een oplossing om het haar voller te laten lijken. Je kunt met extensions ook heel makkelijk van kort naar lang haar, wat zeker i.v.m. mijn werk heel goed van pas komt. Maar ook voor mensen die niet vanwege hun werk vaak moeten variëren met haar, maar dat gewoon leuk vinden, zijn extensions een goede oplossing (mits goed geplaatst en van goede kwaliteit! Anders kun je er nogal berooid vanaf komen, met kale plekken, afgebroken haar en lelijke klitten).

5. Wat is je favoriete haarproduct en waarom is dat zo?

Ik zweer bij de Extreme lijn van Redken. Vooral de {link product#668} is mijn favoriete product. Ik geloofde eerst nooit zo in de waarde van goede haarverzorgingsproducten. Dacht dat het allemaal een beetje op hetzelfde neerkwam. Maar sinds ik de Extreme lijn van Redken gebruik is er een wereld voor me opengegaan. Nog nooit heeft mijn haar beter gezeten! Het geeft verzorging maar ook meer kracht, waardoor het haar niet slap wordt maar juist meer stevigheid en volume krijgt. Voor mij echt dè oplossing!

6. Wie inspireert jou met haar creatieve/mooie kapsels?

Ik hou van mooi verzorgd haar. In Nederland vind ik het haar van Danielle Oerlemans, Caroline de Bruin en Robine van de Meer er altijd prachtig uitzien. Die hebben van nature een heerlijke bos haar. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer middeltjes om, ook al heb je wat haar betreft niet vooraan gestaan, deze manen te benaderen.

7. Heb je ooit weleens je haar laten knippen of kleuren waar je later spijt van kreeg?

Ooit heb ik eens door een thuiskapster een permanentje laten zetten. Ze had ‘m iets te lang laten zitten. Ik leek wel een poedel! Erger nog dan Gordon in z’n early years! Verschrikkelijk!!

8. Welk kapsel/haarkleur vind je tot nu toe het beste bij je passen?

Na ook rood en bruin geprobeerd te hebben, ben ik erachter gekomen dat ik toch ècht een blond type ben. Met rood haar lijkt het net of ik een enge ziekte heb en met bruin haar verander ik een een soort grijze muis. Dan moet je me echt zoeken op een foto want dan val ik gewoon helemaal weg. Blond haar geeft mij een wat frissere look en bovendien: Blonds have more fun, toch?

9. Bij welke gelegenheid was je heel blij met je haar? Wie had het toen verzorgd?

Christa van Duin van Carlsson Culture in Amsterdam doet nu ongeveer anderhalf jaar mijn haar en sindsdien ben ik er een stuk op vooruitgegaan, vind ik zelf!

10. Heb je een vaste haarstylist en wat maakt hem of haar speciaal?

Christa Van Duin van Carlsson Culture is mijn vaste haarstyliste. Zij is heel allround. Kan prachtig extensions zetten maar ook fantastisch knippen en de mooiste kleuringen maken. Ik kan dus voor alles bij haar terecht. Zij zal me ook nooit iets aanpraten omdat het hip is terwijl het me eigenlijk niet staat. Ze kijkt goed hoe mijn haar valt en knipt het altijd zo dat het optimaal tot zijn recht komt. Zij adviseert me ook waar het gaat om de juiste haarverzorgingsproducten, verzorging en styling. Bovendien is ze vreselijk lief en gezellig en kunnen we ontzettend lachen! Niet geheel onbelangrijk als je soms een halve dag bij iemand in de stoel zit.

Fotograaf: Roland J Reinders

Leestip! Vanuit je gevoel werken!