Home 1 op de 4 Nederlanders kampt met haaruitval en kaalheid!
Hair update

1 op de 4 Nederlanders kampt met haaruitval en kaalheid!

Een kwart van alle Nederlanders boven de 40 krijgt last van extreme haaruitval. Dat is enorm veel, maar al komt het vaak voor, het is ook nog steeds een enorm taboe. Jammer, want mensen hebben dan minder zelfvertrouwen en in sommige gevallen kan het zelfs leiden tot psychische problemen! Zij durven vaak niet over hun probleem te praten. Vandaag - 9 oktober 2019 - is de ‘Dag van het Haarwerk’. Het doel van deze dag is om dit taboe te doorbreken. Want er zijn goede behandelingen én oplossingen bij haarproblemen.

Grote groep mensen

Meer dan 50% van Nederlanders geeft aan haar- of hoofdhuid problemen te hebben en bijna 65% geeft aan hierover niet door zijn of haar kapper te worden geadviseerd. En 21% van alle Nederlanders heeft last van haaruitval en blijvende of tijdelijke kaalheid. Het gaat dus om heel veel mensen. Een goed advies kan veel ellende voorkomen. Daarom is de rol van kappers zo belangrijk, want zij kunnen problemen vroegtijdig signaleren en tijdig doorverwijzen naar arts of dermatoog.

Taboe doorbreken

“Haarverlies is zowel voor mannen als vrouwen een probleem.Om het taboe te doorbreken en onze boodschap kracht bij te zetten, krijgen we op 9 oktober hulp van een aantal dappere vrouwen! Zij gaan de aanwezigen laten zien wat de impact is van haarverlies, en wat professioneel advies en een goed haarwerk voor hen betekent. Bekende haarwerkdraagsters Marijke Helwegen en actrice Katarina Justic, zijn ook aanwezig en vertellen hun persoonlijke verhaal.” 

 

Amateurs belemmeren goede hulp!

Erkende haarwerkspecialisten worden meerdere keren per jaar bijgeschoold en weten alles over behandeling, producten en het aanmeten van haarwerken. “Bij werk van amateurs kun je zien dat iemand een pruik draagt, maar bij haarwerken die gemaakt zijn door professionals zie je dat niet. Er zijn helaas redelijk wat amateurs actief in onze sector”, vertelt Pietersma. “Daardoor zijn er slechte producten op de markt. Bij erkende haarwerkers krijg je persoonlijke aandacht en de beste kwaliteit, Daarnaast hebben klanten dan recht op een vergoeding van de zorgverzekeraar. Dat is toch mooi meegenomen!”

Foto: Tim Mossholder